Op 21 oktober 2024 ondertekenden Carlo Schreuder, Directeur Ruimtelijk Economische Opgave bij de Gemeente Eindhoven en Driss Aarab, Directeur van RYSE de raamovereenkomst ingenieursdiensten 2024-2030. De ondertekening markeert de start van een langdurige samenwerking. De raamovereenkomst vraagt een partnerschap met flexibele ondersteuning op een groot aantal opgaven van de gemeente Eindhoven. RYSE gaat deze rol vervullen in een Total-engineering samenwerkingsverband.
Regio Brainport en omgeving is vol in ontwikkeling. Vanuit Project Beethoven investeren Rijk, provincie en de regio tot 2030 2,51 miljard euro in publieke voorzieningen en in een landelijk talentplan. Hiermee wordt een stap gezet om de verwachte groei in de regio Brainport Eindhoven in goede banen te leiden, het vestigingsklimaat in Brabant op peil te houden en de leefbaarheid te versterken.
Samenwerking, innovatie en duurzaamheid
Een visie op samenwerking én innovatie en duurzaamheid waren voor de gemeente belangrijke kwaliteitscriteria om tot een partnerkeuze te komen.
RYSE gaat voor een hechte samenwerking op alle niveaus. Zowel met de gemeente, collega raamcontractanten binnen het perceel Vastgoed, als ook met de twee andere percelen. Hierin vindt RYSE het belangrijk dat alle gecontracteerde contractanten elkaar als kennispartner beschouwen, en de komende zes jaar als strategisch partner de belangen van gemeente Eindhoven behartigen en invullen.
Duurzaamheid en Circulariteit zijn voor RYSE geen loze begrippen, maar een integraal onderdeel van de dienstverlening, bedrijfsvoering en filosofie. Zo werkt RYSE mee aan gebouwen en opgaven die niet alleen mensen positief beïnvloeden, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om hen heen. Innoveren doe je samen! Daarom heeft RYSE het Paris Proof Commitment ondertekend. Eén van de ambities van RYSE dat elk project dat binnen de raamovereenkomst wordt gerealiseerd, een lagere CO2 footprint krijgt dan dat het bouwbesluit vereist. Als formeel partner van BCI Gebouw leggen zij tevens voor elk project de ambities en resultaten vast. RYSE heeft veel ervaring als het gaat om het concreet maken van circulaire ambities van opdrachtgevers. Voorbeelden daarvan zijn It Swettehûs in Leeuwarden, het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog, het nieuwe gemeentehuis in Rheden, het Langeveldgebouw van de Erasmus Universiteit en Green Gatwick in Amsterdam. De visie van het Total-engineering team op het gebied van duurzaamheid en Innovaties omarmt vernieuwende ideeën en in een aantal slimme stappen meetbaar gemaakt. Hierbij wordt gewerkt met bewezen methodieken en instrumenten. Zo wordt het beste van twee werelden samengebracht.
Robert Weijers, Professional Partner bij RYSE: “Partnership staat bij ons hoog in het vaandel. We zagen in de uitvraag van de Gemeente veel kansen om een duurzame samenwerking aan te gaan, waarin het teamverband, innovatie en kennisdeling centraal staan. De eerste contacten met de Gemeente laten nu al zien dat we met deze insteek elkaar versterken!”
Thomas Philippo, Contractmanager Gemeente Eindhoven: “De gemeente heeft veel zin en vertrouwen om samen met haar partners op een constructieve en prettige manier mooie projecten voor te bereiden.”